Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/taarbaek-kirke.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Samtale med præsten - Taarbæk Kirke

Praktiske oplysninger

Ørnen. Hver af de fire evangelister har sit symbol: løven, oksen, det vingede menneske og ørnen.

Oppe i kirkens gavl sidder Ørnen, og peger på Johannes, ham der skrev det sidste evangelium. Johannes slår den poetiske, filosofiske tone an i første linje “I begyndelsen var Ordet.

Ordet var hos Gud og Ordet var Gud”. Gennem én og tyve kapitler kommer han så med sine fortællinger, og han slutter af med at sige: “Der er også mange andre ting, Jesus har gjort; hvis der skulle skrives om dem én for én, tror jeg ikke, at hele verden kunne rumme de bøger, som så måtte skrives”.

Johannes er ham, der har den vidunderlige sanselige fortælling, om kvinderne der kommer til graven og forveksler Jesus og tror, at det er havemanden de ser.

Sådan er det, når vi møder miraklet i det nære, daglige liv, vi må tage det ind i sindet og hjertet lidt ad gangen.

Samtale med præsten

Alle i et sogn kan få en personlig samtale med præsten. Enten ved at møde op i træffetiden, eller endnu bedre ved at lave en aftale på forhånd, således at der er tid og rum til samtalen.

Disse samtaler kaldes sjælesorgssamtaler. Ordet peger på sigtet i samtalen, nemlig at drage omsorg for sjælen.

Det betyder, at man kan tale om det der ér eller har været en sorg, men samtalen kan også handle om mange andre af de eksistentielle udfordringer vi mennesker står overfor gennem livet: tvivl, tro, angst, vrede, håb, taknemmelighed og meget andet.

Det er en fri samtale, hvor man kan lægge det frem man går og tænker over og er udfordret med. Præsten har fuld tavshedspligt.