Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/taarbaek-kirke.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Kontakt - Taarbæk Kirke

Kontakt

Taarbæk Kirke Edelslundsvej 10   2930 Klampenborg

Kontakt kirkekontor og Sognepræst Charlotte Gamborg Paaskesen 

24 24 23 00 (tirsdag-fredag)
cgp@km.dk

Henvendelse vedr. kirkegård og menighedsråd 

39 63 52 81
7124@sogn.dk 

I sognepræstens fravær kan kirkekontoret i Christianskirken i Lyngby kontaktes, herunder kordegn Gitte Rødtness-Andersen, tlf. 45 87 13 98

Lutherrosen kan man se, når man sidder i logen i Taarbæk kirke. Martin Luther brugte den som segl i 1517, og har selv beskrevet den i et af sine breve.

Korset i midten af rosen er sort, for død og mørke. Vi kender sorgen og savnet, når vi mister et menneske, som vi elsker eller kendte og holdt af. Det smukke er, at korset står ikke alene, det er nænsomt omkranset af farver.

Rosen er hvid, og ikke rød, som man måske kunne tænke. Den er symbol på den evangeliske kirke. Luther valgte farven hvid, for at pege på, at troen giver glæde, trøst og fred. Hvid er også åndens farve, farven for engle og små englefjer, der minder om, at der er mere at sige, når livet her slutter.

Rosen bruges ofte som symbol for Kristus tænk bare på salmerne “En rose så jeg skyde”, “Den yndigste rose er funden” og Grundtvigs malende billede af “rosenkrans om kors at vinde” i “Hil dig Frelser og Forsoner”.

Sognepræst & kirkekontor

charlotte

Charlotte Gamborg Paaskesen (Kbf.)

Præstegården, Edelslundsvej 2
DK-2930 Klampenborg

Kirkekontoret er beliggende i præstegården.

Tlf./Mobil 24 24 23 00
E-mail: cgp@km.dk

Sognepræsten kan kontaktes tirsdag-fredag på ovennævnte telefonnummer og e-mail.

Mandag fri.

Organist

carl-ulrik

Carl Ulrik Munk-Andersen
2930 Klampenborg

Tlf. 40 11 10 60
E-mail: carlulrik@gmail.com

Har man specielle musikalske ønsker i forbindelse med kirkelige handlinger, må det aftales med organisten.

Organisten er ansvarlig for kirkens koncertarrangementer.

Kirketjener

orla

Orla Jensen

Tlf. 29 40 24 43
E-mail: orljen85@gmail.com

Mandag fri.

Kirketjeneren er den, man skal tale med, hvis det drejer sig om pyntning ved kirkelige handlinger, glemte sager eller aflevering af blomster mm.

Kirkegårdskontor

Edelslundvej 10
2930 Klampenborg

Tlf. 39 63 52 81
E-mail: taarbaekkirke@mail.tele.dk

Kirkegårdskontoret har telefontid mandag til fredag 12:00 -13:00, men ofte bliver telefonen taget i løbet af hele dagen.

Kirkegården har egen ledelse under menighedsrådets ansvar.

Administration & Regnskab Daglig leder
Maria Brunefors

Tlf. 24 78 24 43

Kirkegårdsgartner
Jan Laursen

Tlf. 40 17 24 43

fotopaavej

Gartner
Dea Petersen

IMG_1251 72dpi

Gartnerelev
Camilla Hoberg

Helsingør Stift

stift

Taarbæk sogn hører under Helsingør Stift. Et stift er den højeste organisationsenhed inden for folkekirken. Hvert stift ledes af en valgt biskop, og i Helsingør Stift er det Peter Birch. Sammen med en ansat stiftamtmand udgør de stiftsøvrigheden, der administrerer stiftets økonomi og er øverste ankemyndighed for en række sager fra menighedsråd.

Biskoppen varetager det teologiske tilsyn med præster, der er tilknyttet provstier og sogne under stiftet. Stiftet fører også tilsyn med varetagelsen af bygningsvedligeholdelse, kirkegårdudvidelse og lignende, og sidder derfor som statslig sektormyndighed for folkekirken i forbindelse med udarbejdelser af lokalplaner.

I Danmark er der 12 stifter; ti i Danmark som placerer sig i Aalborg, Århus, Viborg, Haderslev, Ribe, Fyn, Roskilde, Helsingør, København og Lolland-Falster og derudover et på henholdsvis Grønland og Færøerne. Til hvert stift hører en domkirke. Hvert stift er inddelt i et varierende antal provstier, der igen er inddelt i et antal sogne.

Biskoppen over Helsingør stift:

Biskop Peter Birch
Vor Frue Kloster Hestemøllestræde 1 A
3000 Helsingør
Tlf. 49 21 35 00
Mail: pbp@km.dk

Kgs. Lyngby Provsti

provsti

Taarbæk Kirke og sognepræst er under opsyn af Kgs. Lyngby provsti, som udover Taarbæk kirke består af Christians kirken, Kongens Lyngby kirke, Lundtofte kirke, Sorgenfri kirke og Virum kirke. Provstiet ledes af en provst sammen med et provstiudvalg.

Provstiudvalget er en forvaltningsinstans i folkekirken og består af provsten og en række læge medlemmer som er valgt af provstiets menighedsråd. Provstiudvalget har til ansvar at holde styr på menighedsrådenes økonomi og administration. Udvalget skal ud fra menighedsrådenes budgetter fordele kirkeskatten, der opkræves i de forskellige sogne.

Provst i Kongens Lyngby provsti er Eigil Lundholm Saxe (Christians kirken).

Der er 107 provstier fordelt over Danmark.

Provst Eigil Saxe
Christian X´s Allé 118
2800 Kgs. Lyngby
tlf. 45 87 07 58

Lyngby Kirke

lyngby-kirke

I Taarbæk sogn fungerer sognepræsten også som kordegn og kirkekontor. I ferier er det dog kirkekontoret i Lyngby, der administrerer sognet:

Kirkekontoret i Lyngby
Lyngby Kirkestræde 10 A
Postboks 162
2800 Lyngby
Tlf. 45 87 53 76
Mail: kongenslyngby.sogn@KM.DK

Åbent mandag til fredag 9:00-13:00, torsdag tillige 16:00 – 18:00.

Link til hjemmeside – kirkekontoret i Lyngby