Praktiske oplysninger

Ørnen. Hver af de fire evangelister har sit symbol: løven, oksen, det vingede menneske og ørnen.

Oppe i kirkens gavl sidder Ørnen, og peger på Johannes, ham der skrev det sidste evangelium. Johannes slår den poetiske, filosofiske tone an i første linje “I begyndelsen var Ordet.

Ordet var hos Gud og Ordet var Gud”. Gennem én og tyve kapitler kommer han så med sine fortællinger, og han slutter af med at sige: “Der er også mange andre ting, Jesus har gjort; hvis der skulle skrives om dem én for én, tror jeg ikke, at hele verden kunne rumme de bøger, som så måtte skrives”.

Johannes er ham, der har den vidunderlige sanselige fortælling, om kvinderne der kommer til graven og forveksler Jesus og tror, at det er havemanden de ser.

Sådan er det, når vi møder miraklet i det nære, daglige liv, vi må tage det ind i sindet og hjertet lidt ad gangen.

Navneændring

Ønsker du at søge om at ændre dit fornavn, mellemnavn eller efternavn sker det ved at udfylde blanketten “Navneændring”.

Blanketten findes på www.personregistrering.dk. Bliver din navneændring godkendt, modtager du automatisk en ny fødsels- og navneattest eller fødsels- og dåbsattest. Langt de fleste navnændringer foretages på kirkekontoret. De få ændringer, som ikke kan ske på kirkekontoret, bliver sendt til statsforvaltningen.

Der er gebyr for navneændringer, som skal indbetales inden sagen undersøges, dog undtaget i forbindelse med vielse hvor navneændring er gratis.