Arrangementer

Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.

Mon den har siddet dér siden 1864 da kirken blev bygget? Måske ikke, selvom det siges, at søheste i havet forelsker sig i den eneste ene og aldrig skifter partner. Et trofast lille dyr.
Den har siddet under kirsebærtræets lyserøde krone, med lysende grøn bøg i ryggen, i sol og regn og sne.

Den har set glade brudepar haste til kirken, mennesker tunge af sorg der langsomt gik op ad gruset, forældre der bar deres barn til dåb og slægten der fejrede det, de unge, smukke mennesker når de bliver konfirmeret, og så de mange kirkegængere der søndag efter søndag har passeret den.

Koncert med De Nordiske Spillemænd
21. feb. 2019  19.30

De Nordiske Spillemænd blev dannet i 1973. Ensemblet har optrådt overalt i Danmark med koncerter så forskellige steder som Tivoli, musikforeninger, forsamlingshuse og i kirker og har i mere end 40 år stået for de traditionsrige nytårskoncerter på Louisiana-museet i Nordsjælland. Ensemblet har endvidere turneret vidt omkring, fra Grønland, Færøerne, Norge – Sverige i nord, Canada og USA i vest – Tjekkiet og Indien i Øst.

Ensemblets repertoire består hovedsageligt af folkemusik fra hele Norden, men omfatter også sange og danse fra de lande, hvori gruppen har turneret. Medlemmerne af De Nordiske Spillemænd står selv for arrangementerne. Foruden de legende hopsaer og polkaer med deres lette tonesprog, er der også vægtige viser og melodier i De Nordiske Spillemænds personlige stil. Denne stil er fremkommet ved at lytte til folkemusikkens traditionelle spillemåde og kombinere den med medlemmernes klassiske baggrund.

Udover det traditionelle folkemusikrepertoire har De Nordiske Spillemænd også fremført kompositionsmusik inden for det folkloristiske tonesprog, og flere danske komponister har komponeret specielt til ensemblet.

Ved en reorganisering i 2017 består ensemblet nu af violinisterne Boris Samsing og Mikkel Futtrup, bratschisten Malte Bjerkø, guitaristen, komponisten og sangeren Hans Dal samt bassisten Johnny Sølvberg.

Som konferencier optræder Hans Dal, der de sidste par år er blevet kendt og populær gennem alle genudsendelser af julekalenderen ”Nissebanden”, som han i 1984 komponerede alle sangene til.

Fri entré


Babysalmesang 2019
 

Babysalmesang i Taarbæk kirke 2019:

 • Tirsdag 15 januar kl.10.00
 • Tirsdag 22 januar kl. 10.00
 • Tirsdag 29 januar kl.10.00
 • Tirsdag 5 februar kl. 10.00
 • Tirsdag 12 februar kl.10.00
 • Tirsdag 19 februar kl. 10.00
 • Tirsdag 26 februar kl. 10.00
 • Tirsdag 5 marts kl. 10.00

Babysalmesang er for alle der har børn mellem 3 og 12 måneder. I hver sæson foregår det over 8 gange og er gratis.

I Taarbæk kirke er der 3 – 4 gange om året mulighed for at deltage i babysalmesang. Vi mødes 8 torsdage fra 10:00 – 10:45 og det foregår i det smukke kirkerum. Det er Janne Solvang der underviser. Hun er uddannet sangpædagog og kender meget til salmer, sange, musik og leg for børn.

Det handler om:

 • At synge for dit barn
 • Synge sammen med andre forældre
 • Bevæge dig med dit barn og blive bevæget
 • Der vil være stille musik og muntre flyveture

Måske er det noget for jer, og I givet fald er I hjertelig velkomne!

Kontakt os gerne og hør hvornår der begynder et nyt hold.

Babysalmesang er gratis.

Tilmelding og oplysning om tider kan ske hos sognepræst Charlotte Paaskesen på mail cgp@km.dk eller telefon 39 63 02 71.


Lytte- og samtalekreds 2019
 

Hvornår har du sidst fået læst højt af en bog?
En del vil måske svare, at det var dengang man var barn. Andre har også prøvet det som voksen, og ved hvor givende det kan være at en stemme læser højt og selv kan man sidde og nyde, reflektere over det man hører, og lade sit eget liv spejle eller få indblik i steder og mennesker man ikke selv har mødt.

Hvis du har lyst til at mødes en i en god times tid ­ lytte og/eller tale om det du hører, er du velkommen i præstegården Edelslundsvej 2.

Hvordan foregår det?
Jeg vil læse højt af både dansk og udenlands litteratur, fra nyere og klassiske værker. Det kræver ingen forberedelse blot lysten til at lytte og måske diskutere det du hører, det teksten får dig til at tænke på, nogle af de sider af menneske livet vi gennem læsningen kommer ind på.

Tidspunkter 2019

Torsdag den 7. februar kl. 14.00-15.15

Torsdag den 7. marts kl. 14.00-15.15

Torsdag den 4. april kl. 14.00-15.15

Torsdag den 2. maj kl.14.00-15.15

OBS: Max. 10 deltagere.

Vi mødes:
I præstegården på Edelslundsvej 2.

Tilmelding:
Sognepræst Charlotte Paaskesen 39 63 02 71 eller cgp@km.dk eller når vi mødes i kirken eller byen.


Kirkeklub
 
 • Tirsdag 4. september kl. 11-14
 • Tirsdag 18 september kl. 11-14
 • Tirsdag 9 oktober kl. 11-14
 • Tirsdag 23 oktober kl. 17-20
 • Tirsdag 27 november kl. 11-14
 • Tirsdag 11 december kl. 17-20

Til arrangementerne kommer der foredragsholder og efterfølgende er der lidt at spise og mulighed for at købe drikkevarer.

Møderne i Kirkeklubben foregår i sejlklubbens lokaler.

Tilmelding til Kirkeklub arrangementerne kan ske til Lene Nielsen tlf.: 26 15 97 25


Jazz-gudstjeneste
Første søndag i september 

Jazz gudstjenesten begynder kl. 10:30 som vanligt og varer en time. Når salmerne synges til jazzede toner, er det nye betydningslag og sider af salmerne der træder frem.

Kor og musikere synger og spiller også musik stykker undervejs, som kan vække sindet, måske give nye tanker og i al fald tid til at sidde og nyde.

En smuk måde at fejre den kommende høsttid på, og bagefter er der samvær i Præstegårdshaven. Dér er der tid til samtale, nærvær med mennesker man kender og nye, mens vi spiser frokost sammen.

Alle er velkommen.


Udflugter
 

Flere gange i løbet af året arrangeres der udflugter. Det er Ulla Willumsen fra menighedsrådet der gennem mange år, har arrangeret disse fine ture med fint indhold og tid til gode samtaler med hinanden undervejs. Der er en forårs tur i maj, løvfaldsturen i oktober og endelig turen i december.

På turen i maj kører vi ud i det blå og der vil både være et kulturelt indslag, frokost og små oplevelser undervejs. I oktober hentes vi af kapervogne i Taarbæk by, og bliver så kørt rundt i Dyrehaven, ser på dyrelivet og skovens skønne farver og slutter af med frokost på kroen. I december går turen til en seværdighed i København og så er der Bodils æbleskiver og gløgg i Bindesbøll, og vi ønsker hinanden god jul.


Kulturaften
 

Taarbæk Kulturcenter arrangerer fællesspisning og kulturaften den første onsdag i hver måned på skolen. Se nærmere på: www.taarbaek.dk/AQkalender.php?filter=1


Minikonfirmand
 

Igen i år er der mulighed for at gå til minikonfirmand. Det er for børn der går i 3 klasse.

 • Nyt hold starter til september.

Vi henter børnene på skolen og bringer dem tilbage igen, derefter går vi til kirken eller i Bindesbøll huset hvor vi synger, hører nogle af de store fortællinger, øver drama, går på skattejagt og laver andre forskellige aktiviteter.

Tilmelding foregår til Charlotte Paaskesen cgp@km.dk