Adresse
Taarbæk Kirke
Edelslundsvej 10
2930 Klampenborg
Kirkekontor & Præst
Charlotte Paaskesen
Edelslundsvej 2, 2930 Klampenborg
Telefon: 24 24 23 00
Mail: cgp@km.dk
Kirkegård & Menighedsråd
Telefon: 39 63 52 81
Mail: taarbaekkirke@mail.tele.dk
Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.
Mon den har siddet dér siden 1864 da kirken blev bygget? Måske ikke, selvom det siges, at søheste i havet forelsker sig i den eneste ene og aldrig skifter partner. Et trofast lille dyr.
Den har siddet under kirsebærtræets lyserøde krone, med lysende grøn bøg i ryggen, i sol og regn og sne.
Den har set glade brudepar haste til kirken, mennesker tunge af sorg der langsomt gik op ad gruset, forældre der bar deres barn til dåb og slægten der fejrede det, de unge, smukke mennesker når de bliver konfirmeret, og så de mange kirkegængere der søndag efter søndag har passeret den.
Trompetisten Per Nielsen er til daglig ansat i Sønderjyllands Symfoniorkester. Sideløbende hermed har han haft en betragtelig solokarriere med koncerter over det ganske land.
Han er med sine 14 CD-udgivelser og over 350.000 solgte CDér Danmarks mest sælgende instrumentalist nogensinde. Hjemme på væggen i Sønderborg hænger 9 Guld samt 3 Platin plader som bevis herfor!
Hans repertoire er typisk taget fra hans mange CD-indspilninger og spænder fra klassiske favoritter som “O´Mio Babbino Caro” af Puccini over såvel danske som udenlandske evergreens frem til nyere kompositioner som “Om Lidt” af Kim Larsen eller “Tusind Stykker” af Anne Linnet.
Et “must” er vel og også den udødelige “Amazing Grace”.
Per Nielsen kæder numrene sammen på sin charmerende sønderjyske dialekt.
Akkompagnatør på koncerten er Taarbæk Kirkes organist Carl Ulrik Munk-Andersen.
Fri entré
Flere gange i løbet af året arrangeres der udflugter. Menighedsrådet har gennem mange år arrangeret disse fine ture med fint indhold og tid til gode samtaler med hinanden undervejs. Der er en forårstur i maj, løvfaldsturen i oktober og endelig juleturen i december.
På turen i maj kører vi ud i det blå og der vil både være et kulturelt indslag, frokost og små oplevelser undervejs. I oktober hentes vi af kapervogne i Taarbæk by, og bliver så kørt rundt i Dyrehaven, ser på dyrelivet og skovens skønne farver og slutter af med frokost. I december går turen til en seværdighed i København og så er der æbleskiver og gløgg i Bindesbøll, og vi ønsker hinanden god jul.
Løvfaldstur – Lørdag d. 12. oktober kl. 10.45 – 14.30
Hestevognstur i dyrehaven med efterfølgende frokost i havbiologi-lokalet (Akvariet) på Taarbæk Skole.
Vi mødes kl. 10.45 udenfor Taarbæk Skole.
Pris: 200 kr. (betaling ved tilmelding)
Tilmelding til kirketjener Orla Jensen – tlf. 29 40 24 43
Juletur – Lørdag d. 7. december kl. 13.00 – 17.30
Vi tager på guidet bustur gennem København – DEL 2 – vi vil fortsætte turen hvor vi slap i 2023 – på sightseeing i vores egen hovedstad!
Når vi er retur i Taarbæk serveres der gløgg og æbleskiver i Bindesbøll.
Der er gratis at deltage.
Information vedr. tilmelding bliver lagt op ca. 14 dage før arrangementet. Se også opslag i byen og på Facebook.
Løvfaldstur
Juletur
December – vi besøger en seværdighed eller museum. Traditionen tro serveres gløgg og æbleskiver i Bindesbøll når vi er retur i Taarbæk. Hold øje med opslag og tilmelding
Sæt kryds i kalenderen, og glæd jer til en masse, sjove, glade, tankevækkende og spændende arrangementer i Kirkeklubben. Der er byens sejlklub, der lægger lokaler til. De fleste af arrangementerne, vil foregå tirsdage fra 11.00-14.00 eller 17.00-20.00. Nærmere beskrivelse følger på kirkens hjemmeside eller i udhængsskabet ved skolen.
Til arrangementerne er der lidt at spise og mulighed for at købe drikkevarer.
Sted: Sejlklubbens lokaler, Taarbæk Havn
Tilmelding til Kirkeklubsarrangementerne kan ske til kirketjener Orla Jensen, tlf.: 29 40 24 43 / 39 63 52 81
Datoer:
Program for efterår 2024 er under udarbejdelse
Tirsdag d. 17. september kl. 11:00 – 14:00
De stridbare danskere
v/René Karpantschof – historiker, forfatter og foredragsholder
René Karpantschofs storværk ”De stridbare danskere 1848-1920”, Gads Forlag, er den mest overraskende, medrivende og anmelderroste danmarkshistorie længe. Mød René denne tirsdag i Kirkeklubben og få helt nyt syn på selve tilblivelsen af det moderne Danmark!
I 1848 lignede danskerne slet ikke dem, vi kender i dag. Men i 1920 var alle de moderne danskertyper dukket op: socialdemokrater, radikale, venstrefolk og konservative samt Nørrebroanarkister, kvindesagsforkæmpere, fredsaktivister, vegetarer, andelsbønder og højskolefolk.
I foredraget hører man om konger og kendisser men også om glemte skæbner og mørke kroge i fortidens Danmark. Man hører om strejkeuro, borgerkrig, revolverattentater og højforræderi, og om hvordan alting kulminerede i 1920 i en episk styrkeprøve mellem forskellige samfundsformer: kapitalisme eller socialisme, monarki eller republik
Tirsdag d. 1. oktober kl. 11:00 – 14:00
Power-to-X – Guddommelig energi?
v/Michael Boe, tidl. Director, SOEC Hardware Development ved Topsoe
Denne tirsdag kommer Michael Boe og fortæller om Power-to-X og fremstilling af brint ved elektrolyse. Hvad er det egentlig, og kan denne teknologi reducere CO2 udledningen og dæmme op for anvendelsen af fossile energikilder. Ingen viden om området på forhånd er nødvendig og det bliver IKKE et tungt teknisk foredrag.
Michael Boe har med baggrund som mekanisk udviklingsingeniør i 32 år arbejdet med udvikling af reaktorer og mekanisk udstyr til fremstilling af brændstoffer og andre kemiske forbindelser for Topsoe (tidligere Haldor Topsøe A/S).
Tirsdag d. 15. oktober kl. 11:00 – 14:00
Program på vej
Program på vej
Tirsdag d. 29. oktober kl. 17:00 – 20:00
Program på vej
Program på vej
Tirsdag d. 12. november kl. 11:00 – 14:00
Program på vej
Program på vej
Tirsdag d. 26. november kl. 11:00 – 14:00
Program på vej
Program på vej
Tirsdag d. 10. december kl. 11:00 – 14:00
Program på vej
Program på vej
Undervejs vil der være en pause med frugt og vand, og derefter mulighed for spørgsmål og samtale.
Ingen tilmelding, man møder blot op og det er gratis at deltage. Der er plads til 200 deltagere, først til mølle.
Argumenter imod kvinder
v/Birgitte Possing
Denne aften kommer Birgitte Possing, historiker og etnograf og fortæller om argumenter imod kvinder fra demokratiets barndom. Hun kommer med den håndfaste og dog uhåndterbare mentale tradition for at nedgøre talentfulde kvinder i det politiske liv, i erhvervslivet, i den videnskabelige verden, i sporten, i kirken, i medierne og på den kulturelle scene. Analysen tager udgangspunkt i en overflod af citater fra 175 års Danmarks historie.
Tirsdag d. 12. marts 2024
Mit liv i Israel: At bo i en konfliktzone
v/Sarah Arnd Linder
Sarah Arnd Linder er 38 år, dansker der har boet i Israel i 17 år, hvor hun har taget det meste af sin uddannelse – Bachelor i Conflict Resolution and International Affairs fra Interdisciplinary Center Herzliya og en Masters i Mellemøsthistorie fra Tel Aviv Universitet, Israel.
For otte år siden grundlagde Sarah “Political is Personal – PiP” – et projekt, baseret på interviews med israelske og palæstinensiske kvinder, der frit fortæller, hvorledes konflikten har påvirket deres hverdag.
Sarah har afholdt adskillige foredrag om PiP, primært i Danmark, men også i Frankrig, Finland, Israel og ved EU-Parlamentet i Bryssel.
Denne gang vil hun dog komme ind på sit eget, personlige forhold til Israel – sin personlige tilknytning, sine erfaringer og oplevelser i området, som har været med til at skabe hendes politiske holdninger i forhold til Israel og de palæstinensiske områder.
Tirsdag d. 16. april 2024
Længslen efter en meningsfuld fremtid
v/Maj My Humaidan
Aldrig har så mange børn og unge mistrivedes som nu. Mange rammes af ensomhed, angst og depression, bl.a. fordi de har høje krav til sig selv om at passe ind i fællesskabet og leve op til de forventninger, der hviler på dem fra det omkringliggende samfund. En del af udfordringen er, at mange mennesker baserer deres drømme og bygger deres liv op omkring sejlivede samfundsfortællinger, der hverken understøtter et meningsfyldt liv, eller skaber den bæredygtige verden, som vi og vores planet har brug for. Det er tid til, at vi kradser i normerne og spørger: ”Hvad er meningen?”
Maj My ønsker at skabe bevidsthed hos de unge om, at det perfekte liv ikke findes, og at der ikke findes ét svar på, hvad man skal gøre, mene og udstråle for at få succes. De unge skal derimod – ifølge Maj My – læsses med mod til at møde verden, som dem de er og træffe aktive samt ansvarsfulde valg. For det er ikke en naturlov, at livet skal føles overvældende, meningsløst, længselsfuldt eller ensomt.
Men hvordan står de unge stærkt i en verden i opbrud, hvor de fleste har så travlt, at de ikke har tid til at mærke efter, hvad det er, der gør ondt? Maj My peger på, at den enkelte bedst bidrager til samfundet (og til sig selv) ved at tage radikalt ansvar for sit eget liv – og slippe ansvaret for alt andet. Det handler ikke om at være doven eller glemme fællesskabet. Tværtimod handler det om, hvordan den enkelte ser sine muligheder og ligge sin energi der, hvor den gør den største forskel. På den måde er det også nemmere at udvise overskud til sine medmennesker. Det handler om at smide autopiloten væk og øve sig i at blive medskaber af ens eget liv.
Babysalmesang er folkekirkens svar på babyrytmik!
Tag din baby med til babysalmesang, og vær med til at give det en musikalsk start på livet i den unikke ramme, som Taarbæk kirke byder på med masser af musik, nærvær og poesi. Som forældre får I inspiration til at synge, danse og lege med jeres barn i en tryg og rolig ramme, så den musikalske og motoriske udvikling styrkes fra den spæde begyndelse af livet. Undervisningen er gratis.
**********************************************************
Babysalmesang i Taarbæk kirke forår 2025:
Hold – forår 2025
Tilmelding er påkrævet!
**********************************************************
Tilmelding: Sognepræst Charlotte Paaskesen – cgp@km.dk / m. 24242300
Underviser: Klassisk sanger og musikpædagog Janne Solvang
Babysalmesang er for alle der har børn mellem 3 og 12 måneder. I hver sæson foregår det over 8-16 gange og er gratis.
Vi mødes om tirsdagen fra 10:00 – 10:45 og det foregår i det smukke kirkerum. Det er Janne Solvang der underviser. Hun er uddannet klassisk sanger og musikpædagog og kender meget til salmer, sange, musik og leg for børn.
Det handler om:
Måske er det noget for jer, og I givet fald er I hjertelig velkomne!
Kontakt os gerne og hør hvornår der begynder et nyt hold.
Babysalmesang er gratis.
Tilmelding og oplysning om tider kan ske hos sognepræst Charlotte Paaskesen på mail cgp@km.dk eller telefon 24242300.
Onsdag den 23. oktober kl. 19.30 afholdes der sangaften i kontorbygningen på kirkegården.
Der synges fra højskolesangbogen – fra H. C. Andersen til Kim Larsen 🎶
Alle er velkomne
Hvis du går i 3. klasse og vil lære noget om liv, mennesker og gud – så meld dig til mini-konfirmand eftermiddage!
Så er der igen mulighed for at være minikonfirmand. Der begynder et nyt hold for børn der går i 3. klasse. Det begynder januar 2024.
Vi mødes 8 gange!
Tirsdage fra 14.00-15.30
Datoer forår 2024: 23/1, 30/1, 6/2, 27/2, 5/3, 12/3, 19/3
Mini-konfirmand undervisning er for dig, der…
Vi – kirketjener Orla og jeg – henter børnene på skolen kl. 14.00, derefter går vi til kirken eller i Bindesbøll huset, hvor vi hører nogle af de store fortællinger, går på skattejagt i kirken, maler og laver andre forskellige aktiviteter. Vi bringer børnene tilbage på skolen igen kl. 15.30
Nogle af gangene foregår i kirken, andre gange på kirkegården, i Bindesbøll huset eller præstegården, hvor vi synger, hører nogle af de store fortællinger, der handler om hvad vil det sige at være menneske, hævn, skyld, tilgivelse, medlidenhed, hjælp, jalousi – og mange andre temaer kommer vi omkring i Biblens store fortællinger – der vil hver gang være knyttet forskellige kreative aktiviteter til.
Tilmelding foregår til Charlotte Paaskesen cgp@km.dk – eller telefon 24 24 23 00.
1
Taarbæk Kulturcenter arrangerer fællesspisning og kulturaften den første onsdag i hver måned på skolen. Se nærmere på: www.taarbaek.dk/AQkalender.php?filter=1
”Lær os at holde tal på vores dage, så vi får visdom i hjertet” sådan formulerede en gammel tænker det, og han tænkte ikke numerisk, at vi skulle tælle dagene, men snarere mærke os dem, så mening, fællesskab, glæde og meget andet bliver lagt ind i dagene vi får givet. Vi fejrer at 365 nye dage ligger foran os.
Salmer, musik, ord og fine klange vil fylde denne gudstjeneste.
Efterfølgende byder menighedsrådet på et glas med bobler og kransekage og vi kan ønske hinanden Godt Nyt år!
Taarbæk Kirke
Edelslundsvej 10
2930 Klampenborg
Charlotte Paaskesen
Edelslundsvej 2, 2930 Klampenborg
Telefon: 24 24 23 00
Mail: cgp@km.dk
Telefon: 39 63 52 81
Mail: taarbaekkirke@mail.tele.dk