Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/taarbaek-kirke.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Arrangementer - Taarbæk Kirke

Arrangementer

Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.

Mon den har siddet dér siden 1864 da kirken blev bygget? Måske ikke, selvom det siges, at søheste i havet forelsker sig i den eneste ene og aldrig skifter partner. Et trofast lille dyr.
Den har siddet under kirsebærtræets lyserøde krone, med lysende grøn bøg i ryggen, i sol og regn og sne.

Den har set glade brudepar haste til kirken, mennesker tunge af sorg der langsomt gik op ad gruset, forældre der bar deres barn til dåb og slægten der fejrede det, de unge, smukke mennesker når de bliver konfirmeret, og så de mange kirkegængere der søndag efter søndag har passeret den.

Klassisk møder Jazz
23. september  kl. 19.30

Duoen med koncertpianist Maria Teresa Assing og jazzsaxofonist Thomas Hass er et spændende møde mellem to forskellige musikalske traditioner.

Hver især repræsenterer de noget af det ypperste Danmark kan tilbyde på deres instrumenter og står begge stærkt i deres respektive traditioner.

Sammen har de i 2020 komponeret musikken til koncertteater-forestillingen “Danmarksbilleder med Hr. Jazz og Frk. Klassisk” som udkommer i første halvår af 2021. Et projekt der modtog generøs støtte fra bl.a. Statens Kunstfond, Wilhelm Hansen Fonden, Augustinus Fonden og AP Møller Fonden.

Duoen vil hver især spille en lille soloafdeling, sammen opføre uddrag fra Danmarksbilleder og skabe improviseret musik i øjeblikket.

For Maria Teresa Assings vedkommende kan det være med værker af Bach, Schubert og Chopin og Thomas Hass vil improvisere med udgangspunkt i kompositioner af Bach, Grieg, Ellington og Monk.

Duoen ønsker at forene det genkendelige med det uventede og overraskende og på den måde holde lytteren fanget som tilskuer til den åbne proces, der sker for øjnene og ørerne af dem.

Et direkte blik ind i værkstedet – i skabelsen af musikken.

Der er fri entré til koncerten!

 

MARIA TERESA ASSING:

Klassisk pianist og en af sin generations førende koncertpianister i Danmark. Hun er diplomuddannet fra Hochschule für Musik und Theater i Hamburg og solist uddannet fra DKDM i København. I dag er hun aktiv i ind- og udland som solist og kammermusiker med et stort og alsidigt repertoire fra barok til avantgarde.

THOMAS HASS:

Prisvindende og anmelderrost jazz saxofonist og komponist med international erfaring som verdens turnerende musiker og komponist til egne projekter, DR Bigband, ballet, film og TV i bl.a. Paris og Los Angeles. Desuden arrangør og producer. Aktiv i flere jazzorkestre og udgiver løbende ny musik.

 


Sangaften
2. november 19.30

Så er der igen mulighed for at få smurt stemmebåndene.

Vi mødes i kontorbygningen kl 1930 og synger fra den nys udkomne højskolesangbog en god times tid.


Salon for tid og eksistens
Torsdage kl. 19:30 i Taarbæk Kirke 

 

 
Salon for tid og eksistens 2021
I Salon for tid og eksistens ønsker vi at mødes for sammen at tænke over nogle af livets store spørgsmål:
 
Hvad er eksistens?
Er eksistens det samme som væren? Hvad vil det sige at være menneske? Hvor kommer vi fra – og hvad er livsvigtigt for os?
Skal det sanselige forstås med fornuft og følelse?
Er der en dybere mening med livet?
Har vi en sjæl og kan vi erfare den?
Hvad er tid – hvad gør den ved os – er tid lig med evighed eller er det evige noget der altid er der, uanset tid?
Er tid lig med bevægelse?
Er tid uafhængig af alt?
Læger tiden alle sår?
Hvad er bevidsthed og hvad er vi bevidste om?
 
Disse og mange flere spørgsmål – kun jeres fantasi sætter grænser – ønsker vi at drøfte. Udgangspunktet for samtalen er aftens foredragsholder så taler en times tid, så er der en kort pause og derefter er der mulighed til at stille spørgsmål, til at dele egne refleksioner over det hørte og livet i det hele taget eller til at lytte lidt mere……

 

********************************************************************************************

 

  

Torsdag d. 28 oktober 2021 kl. 19.30

Karsten Philip og Josephine Philip kommer denne aften.
I oktober 2019 fortalte Thomas Kluge historien om, hvordan han blev afvist af Kunstakademiet og dog blev en stor kunstner men at afvisningen stadig er svær at glemme og få ud af sindet.
Den 24 september fortæller Karsten Philip om hvordan det var at blive afvist af Det Kgl. Teaters Elevskole, at vælge en anden vej og leve godt dermed og om hvordan det så alligevel blev til en forestilling på det Kgl. Teater.
Han har taget sin datter, sangerinden Josephine Philip med. Hun vil med sang illustrere sin fars univers fra tiden omkring hans forsøg på at gennemføre sine kunstneriske drømme. Carl Ulrik Munk- Andersen, vores fine organist, vil akkompagnere Josephine.

 


Se kildebilledet

Torsdag 25 november kl. 19.30

” Ilden og Sjælen” Et performance foredrag om håb. Sognepræst i Søllerød Xenia Dalgaard sætte ord på et tema hvis råb og kalden klinger dybt i os: håb! Med udgangspunkt i teksterne fra Louis Armstrong, Bob Dyland til Beethoven, trækkes der tråde til Biblen, digte og litteratur og ikke mindst vores erfaringer af håb. Xenia kommer ind på hvordan håb fungerer som stærk drivkraft i vores liv og de udfordringer og problemer der også kan knyttes til håb. For håb er ikke passiv holden den, det er en aktiv og åbne sjælsevne, der gør menneskets livsdueligt og modigt.

Hasse Poulsen og Thomas Frylands virtuose jazzduo spiller et program af sange over temaet håb.

 


 
 

Arrangementet er udsat!

Moderniteten – i kritisk dialog med kristendom.
Preben Brock  kommer denne aften og fortæller om  moderniteten som er en tænkemåde der inspirerer til fornuft, humanisme, videnskab, individuel kritisk holdning, religionskritik og til grundlæggende etiske værdier som fx respekt for menneskets værdighed. Men moderniteten risikerer også at kamme over, så fornuft stivner til skyklapper, selvstændighed bliver til selvkredsen, og kritik af pligt ender med uforpligtethed. Ligesom fokus på eget ansvar kan føre til negligering af alt det, som er os givet. Foredraget giver med aktuelle eksempler en indføring i moderniteten og lægger op til diskussion – bl.a. på hvilken måde modernitetens tænkemåde kan – og ikke kan – forenes med kristendom.

 


Arrangementet er udsat!

Lider vi af åndelig og værdimæssig fattigdom?
Bertel Harder kommer denne aften og stiller spørgsmål til det som måske ikke kan måles og vejes men som i høj grad kan mærkes.  Vi er som samfund blevet rigere på et hav af områder men hvordan går det med åndeligheden og har kender vi vores grundværdier og lever vi efter dem? Dette vil aftens foredragsholder kommer omkring på vanlig klog og engageret måde og uden tvivl med glimt i øjet og skarpt blik på tiden.

 

Salon for Tid & Eksistens
Torsdage kl.19.30-21.30
Sted: Taarbæk Kirke

 


Kirkeklub
Tirsdage kl 11-14 eller 17-20 

Til arrangementerne kommer der foredragsholder og efterfølgende er der lidt at spise og mulighed for at købe drikkevarer.

Møderne i Kirkeklubben foregår i sejlklubbens lokaler på havnen.

Tilmelding til Kirkeklub-arrangementerne kan ske til Rie Strand-Holm, tlf.: 26148989

*********************************************************************************

Udsat til 2021: 

Mit liv i Dyrehaven”

Klaus Waage, tidligere skovrider i Jægersborg Dyrehave kommer og fortæller om livet inden for Taarbæk Port og videre rundt i den store nationalskov. Gennem sit virke som skovridder i 29 år – fra 1982-2011 –har han med stor dygtighed og kærlighed, sat sit præg på stedet, som vi er mange der nyder dagligt.

Klaus Waage er en fremragende fortæller og øser af sin viden og vid om hvidtjørn og pesttjørn og fæstningsanlæg, om dyrearter fra kronvildt til den mindste spurv, om jagter, terræn og små gemmesteder. Vi hører om skovens udvikling gennem tiden og skoven som arbejdsplads 

 


Mini-konfirmand-undervisning
Tirsdage fra 14 til 15.30 

Mini-konfirmand-undervisning 2021

 • 8 gange!
 • Tirsdage fra 14.00-15.30
 • Start 12/1, 19/1, 26/1, 2/2, 9/2, 23/2, 2/3 og 9/3. 
 • Vil du høre spændende fortællinger?
 • Vil du lære noget om liv, mennesker og Gud?
 • Vil du have det sjovt med dine kammerater?

Så meld dig til mini konfirmand eftermiddage – hvis du går i 3 klasse!

Vi henter børnene på skolen kl. 14.00 og bringer dem tilbage igen kl. 15.30.

Nogle af gangene foregår i kirken og på kirkegården, men de fleste gange er vi i Bindesbøll huset hvor vi synger, hører nogle af de store fortællinger, der handler om hvad vil det sige at være menneske, hævn, skyld, tilgivelse, medlidenhed, hjælp, jalousi – og mange andre temaer kommer vi omkring i Biblens store fortællinger – der vil hver gang være knyttet forskellige kreative aktiviteter til.

Tilmelding foregår til Charlotte Paaskesen cgp@km.dk – eller telefon 24 24 23 00.

 

1


Babysalmesang efterår 2021
 

Babysalmesang er folkekirkens svar på babyrytmik!

Tag din baby med til babysalmesang, og vær med til at give det en musikalsk start på livet i den unikke ramme, som Taarbæk kirke byder på med masser af musik, nærvær og poesi. Som forældre får I inspiration til at synge, danse og lege med jeres barn i en tryg og rolig ramme, så den musikalske og motoriske udvikling styrkes fra den spæde begyndelse af livet. Undervisningen er gratis, hvis man hører til Taarbæk sogn.

Babysalmesang i Taarbæk kirke efterår 2021:

 • Tirsdag den 17. august kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 24. august kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 31. august kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 7. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 14. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 21. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 28. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 5. oktober kl. 10.00 – 10.30

Underviser: Sangpædagog Janne

Tilmelding: Sognepræst Charlotte Paaskesen – cpg@km.dk / 39630271

 

Babysalmesang er for alle der har børn mellem 3 og 12 måneder. I hver sæson foregår det over 8-16 gange og er gratis.

Vi mødes om tirsdagen fra 10:00 – 10:45 og det foregår i det smukke kirkerum. Det er Janne Solvang der underviser. Hun er uddannet sangpædagog og kender meget til salmer, sange, musik og leg for børn.

Det handler om:

 • At synge for dit barn
 • Synge sammen med andre forældre
 • Bevæge dig med dit barn og blive bevæget
 • Der vil være stille musik og muntre flyveture

Måske er det noget for jer, og I givet fald er I hjertelig velkomne!

Kontakt os gerne og hør hvornår der begynder et nyt hold.

Babysalmesang er gratis.

Tilmelding og oplysning om tider kan ske hos sognepræst Charlotte Paaskesen på mail cgp@km.dk eller telefon 39 63 02 71.


Udflugter
 

Flere gange i løbet af året arrangeres der udflugter. Det er Ulla Willumsen fra menighedsrådet der gennem mange år, har arrangeret disse fine ture med fint indhold og tid til gode samtaler med hinanden undervejs. Der er en forårstur i maj, løvfaldsturen i oktober og endelig turen i december.

På turen i maj kører vi ud i det blå og der vil både være et kulturelt indslag, frokost og små oplevelser undervejs. I oktober hentes vi af kapervogne i Taarbæk by, og bliver så kørt rundt i Dyrehaven, ser på dyrelivet og skovens skønne farver og slutter af med frokost på kroen. I december går turen til en seværdighed i København og så er der Bodils æbleskiver og gløgg i Bindesbøll, og vi ønsker hinanden god jul.


Kulturaften
 

Taarbæk Kulturcenter arrangerer fællesspisning og kulturaften den første onsdag i hver måned på skolen. Se nærmere på: www.taarbaek.dk/AQkalender.php?filter=1


Jazz-gudstjeneste
5. september 2021  10.30

 

Jazz gudstjeneste søndag 5 september kl. 10.30

Så er der jazz toner på salmer og musik ved gudstjenesten søndag 5 september kl. 10.30.

Bent Clausen på trommer, Nicolaj Schultz på saxofon og Mads Vinding på kontrabas – og selvfølgelig Carl Ulrik Munk Andersen på flygel og kirkens kirkesangere.

Efterfølgende er der i år lækre sandwich, kage og rosevin på græsplænen ved kirken.

 

**************************************************************************************************************************************

Jazz-gudstjenesten er blevet en tradition. Når salmerne synges til jazzede toner, er det nye betydningslag og sider af salmerne der træder frem.

Kor og musikere synger og spiller også musikstykker undervejs, som kan vække sindet, måske give nye tanker og i al fald tid til at sidde og nyde.

Vi synes, det er en smuk måde at fejre den kommende høsttid på, og bagefter er der samvær i Præstegårdshaven hvor der serveres flæskestegs sandwich og noget at drikke og så der der tid til samtale, nærvær med mennesker man kender og nye, mens vi spiser frokost sammen.

Alle er velkomne!