Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/taarbaek-kirke.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Arrangementer - Taarbæk Kirke

Arrangementer

Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.

Mon den har siddet dér siden 1864 da kirken blev bygget? Måske ikke, selvom det siges, at søheste i havet forelsker sig i den eneste ene og aldrig skifter partner. Et trofast lille dyr.
Den har siddet under kirsebærtræets lyserøde krone, med lysende grøn bøg i ryggen, i sol og regn og sne.

Den har set glade brudepar haste til kirken, mennesker tunge af sorg der langsomt gik op ad gruset, forældre der bar deres barn til dåb og slægten der fejrede det, de unge, smukke mennesker når de bliver konfirmeret, og så de mange kirkegængere der søndag efter søndag har passeret den.

Babysalmesang
Opstart tirsdag d. 27/8 – Tilmelding påkrævet! 

Babysalmesang er folkekirkens svar på babyrytmik!

Tag din baby med til babysalmesang, og vær med til at give det en musikalsk start på livet i den unikke ramme, som Taarbæk kirke byder på med masser af musik, nærvær og poesi. Som forældre får I inspiration til at synge, danse og lege med jeres barn i en tryg og rolig ramme, så den musikalske og motoriske udvikling styrkes fra den spæde begyndelse af livet. Undervisningen er gratis.

**********************************************************

Babysalmesang i Taarbæk kirke efterår 2024:

Hold  – efterår 2024

 • Tirsdag den 27. august kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 3. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 10. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 17. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 24. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 1. oktober kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 7. oktober kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 15. oktober kl. 10.00 – 10.30

 

Tilmelding er påkrævet!

**********************************************************

Tilmelding: Sognepræst Charlotte Paaskesen – cpg@km.dk / t. 39630271 / m. 24242300

Underviser: Klassisk sanger og musikpædagog Janne Solvang

Babysalmesang er for alle der har børn mellem 3 og 12 måneder. I hver sæson foregår det over 8-16 gange og er gratis.

Vi mødes om tirsdagen fra 10:00 – 10:45 og det foregår i det smukke kirkerum. Det er Janne Solvang der underviser. Hun er uddannet klassisk sanger og musikpædagog og kender meget til salmer, sange, musik og leg for børn.

Det handler om:

 • At synge for dit barn
 • Synge sammen med andre forældre
 • Bevæge dig med dit barn og blive bevæget
 • Der vil være stille musik og muntre flyveture

Måske er det noget for jer, og I givet fald er I hjertelig velkomne!

Kontakt os gerne og hør hvornår der begynder et nyt hold.

Babysalmesang er gratis.

Tilmelding og oplysning om tider kan ske hos sognepræst Charlotte Paaskesen på mail cgp@km.dk eller telefon 39630271 / 24242300.


Salon for tid og eksistens
Efterårsprogram på vej / Tirsdage kl 19.30-21.30 

Foredrag 2024

Det præger os mennesker, hvor vi kommer fra, hvem vi møder undervejs i livet og hvilke grundværdier der er vores.
Mennesker, rum og rammer påvirker sin, væren og valg.  Livsvidner har vi alle, men tænker vi over hvem de er? Eller hvordan de prægede vores liv? I denne sæson fortsætter vi med at invitere mennesker som fortæller om deres liv og dem og det der har inspireret til liv og måske også hvad der talte det imod.

Nyt år og tid til nye tanker om det at være menneske, hvordan vi bruger vores tid, sætter til af den, øser og fylder på.
Følgende tirsdage i 2024 fra kl. 19.30 – 21.30 er der foredragsholdere der kommer og giver oplæg til debat i Taarbæk Kirke.

Undervejs vil der være en pause med frugt og vand, og derefter mulighed for spørgsmål og samtale.

Ingen tilmelding, man møder blot op og det er gratis at deltage. Der er plads til 200 deltagere, først til mølle.

 • Tirsdag 12. marts
 • Tirsdag 16. april
 • Tirsdag i september (program og dato på vej!)
 • Tirsdag i november (program og dato på vej!)

Salon for tid og eksistens – forår 2024


Tirsdag d. 12. marts 2024

Mit liv i Israel: At bo i en konfliktzone
v/Sarah Arnd Linder

Sarah Arnd Linder er 38 år, dansker der har boet i Israel i 17 år, hvor hun har taget det meste af sin uddannelse – Bachelor i Conflict Resolution and International Affairs fra Interdisciplinary Center Herzliya og en Masters i Mellemøsthistorie fra Tel Aviv Universitet, Israel.

For otte år siden grundlagde Sarah “Political is Personal – PiP” – et projekt, baseret på interviews med israelske og palæstinensiske kvinder, der frit fortæller, hvorledes konflikten har påvirket deres hverdag.

Sarah har afholdt adskillige foredrag om PiP, primært i Danmark, men også i Frankrig, Finland, Israel og ved EU-Parlamentet i Bryssel.

Denne gang vil hun dog komme ind på sit eget, personlige forhold til Israel – sin personlige tilknytning, sine erfaringer og oplevelser i området, som har været med til at skabe hendes politiske holdninger i forhold til Israel og de palæstinensiske områder.

 


Tirsdag d. 16. april 2024

Længslen efter en meningsfuld fremtid
v/Maj My Humaidan

Aldrig har så mange børn og unge mistrivedes som nu. Mange rammes af ensomhed, angst og depression, bl.a. fordi de har høje krav til sig selv om at passe ind i fællesskabet og leve op til de forventninger, der hviler på dem fra det omkringliggende samfund. En del af udfordringen er, at mange mennesker baserer deres drømme og bygger deres liv op omkring sejlivede samfundsfortællinger, der hverken understøtter et meningsfyldt liv, eller skaber den bæredygtige verden, som vi og vores planet har brug for. Det er tid til, at vi kradser i normerne og spørger: ”Hvad er meningen?”

Maj My ønsker at skabe bevidsthed hos de unge om, at det perfekte liv ikke findes, og at der ikke findes ét svar på, hvad man skal gøre, mene og udstråle for at få succes. De unge skal derimod – ifølge Maj My – læsses med mod til at møde verden, som dem de er og træffe aktive samt ansvarsfulde valg. For det er ikke en naturlov, at livet skal føles overvældende, meningsløst, længselsfuldt eller ensomt.

Men hvordan står de unge stærkt i en verden i opbrud, hvor de fleste har så travlt, at de ikke har tid til at mærke efter, hvad det er, der gør ondt? Maj My peger på, at den enkelte bedst bidrager til samfundet (og til sig selv) ved at tage radikalt ansvar for sit eget liv – og slippe ansvaret for alt andet. Det handler ikke om at være doven eller glemme fællesskabet. Tværtimod handler det om, hvordan den enkelte ser sine muligheder og ligge sin energi der, hvor den gør den største forskel. På den måde er det også nemmere at udvise overskud til sine medmennesker. Det handler om at smide autopiloten væk og øve sig i at blive medskaber af ens eget liv.

 


Salon for tid og eksistens

I Salon for tid og eksistens ønsker vi at mødes for sammen at tænke over nogle af livets store spørgsmål:
 
Hvad er eksistens?
Er eksistens det samme som væren? Hvad vil det sige at være menneske? Hvor kommer vi fra – og hvad er livsvigtigt for os?
Skal det sanselige forstås med fornuft og følelse?
Er der en dybere mening med livet?
Har vi en sjæl og kan vi erfare den?
Hvad er tid – hvad gør den ved os – er tid lig med evighed eller er det evige noget der altid er der, uanset tid?
Er tid lig med bevægelse?
Er tid uafhængig af alt?
Læger tiden alle sår?
Hvad er bevidsthed og hvad er vi bevidste om?
 
Disse og mange flere spørgsmål – kun jeres fantasi sætter grænser – ønsker vi at drøfte. Udgangspunktet for samtalen er aftens foredragsholder så taler en times tid, så er der en kort pause og derefter er der mulighed til at stille spørgsmål, til at dele egne refleksioner over det hørte og livet i det hele taget eller til at lytte lidt mere……

Tirsdage kl.19.30-21.30
Sted: Taarbæk Kirke

 


Kirkeklub
Efterårsprogram på vej / Tirsdage kl 11-14 eller 17-20 

Sæt kryds i kalenderen, og glæd jer til en masse, sjove, glade, tankevækkende og spændende arrangementer i Kirkeklubben. Der er byens sejlklub, der lægger lokaler til. De fleste af arrangementerne, vil foregå tirsdage fra 11.00-14.00 eller 17.00-20.00. Nærmere beskrivelse følger på kirkens hjemmeside eller i udhængsskabet ved skolen.

 

Til arrangementerne er der lidt at spise og mulighed for at købe drikkevarer.

Sted: Sejlklubbens lokaler, Taarbæk Havn

Tilmelding til Kirkeklubsarrangementerne kan ske til kirketjener Orla Jensen, tlf.: 29 40 24 43 / 39 63 52 81

 

Program for efterår 2024:

Datoer:

 • Program og datoer for efterår 2024 er under udarbejdelse

Tirsdag d.  kl. 11:00 – 14:00

 

Program på vej

Program på vej

  

 


 

 


  

 


Mini-konfirmand undervisning
Tirsdage fra 14 til 15.30 

Hvis du går i 3. klasse og vil lære noget om liv, mennesker og gud – så meld dig til mini-konfirmand eftermiddage!

Så er der igen mulighed for at være minikonfirmand. Der begynder et nyt hold for børn der går i 3. klasse. Det begynder januar 2024.

Vi mødes 8 gange! 

Tirsdage fra 14.00-15.30

Datoer forår 2024:  23/1, 30/1, 6/2, 27/2, 5/3, 12/3, 19/3

Mini-konfirmand undervisning er for dig, der…

 • …vil du høre spændende fortællinger?
 • …vil du lære noget om liv, mennesker og Gud?
 • …vil du have det sjovt med dine kammerater?

Vi – kirketjener Orla og jeg – henter børnene på skolen kl. 14.00, derefter går vi til kirken eller i Bindesbøll huset, hvor vi hører nogle af de store fortællinger, går på skattejagt i kirken, maler og laver andre forskellige aktiviteter.  Vi bringer børnene tilbage på skolen igen kl. 15.30

Nogle af gangene foregår i kirken, andre gange på kirkegården, i Bindesbøll huset eller præstegården, hvor vi synger, hører nogle af de store fortællinger, der handler om hvad vil det sige at være menneske, hævn, skyld, tilgivelse, medlidenhed, hjælp, jalousi – og mange andre temaer kommer vi omkring i Biblens store fortællinger – der vil hver gang være knyttet forskellige kreative aktiviteter til.

Tilmelding foregår til Charlotte Paaskesen cgp@km.dk – eller telefon 24 24 23 00.

 

1


Udflugter
 

Flere gange i løbet af året arrangeres der udflugter. Menighedsrådet har gennem mange år arrangeret disse fine ture med fint indhold og tid til gode samtaler med hinanden undervejs. Der er en forårstur i maj, løvfaldsturen i oktober og endelig juleturen i december.

På turen i maj kører vi ud i det blå og der vil både være et kulturelt indslag, frokost og små oplevelser undervejs. I oktober hentes vi af kapervogne i Taarbæk by, og bliver så kørt rundt i Dyrehaven, ser på dyrelivet og skovens skønne farver og slutter af med frokost. I december går turen til en seværdighed i København og så er der æbleskiver og gløgg i Bindesbøll, og vi ønsker hinanden god jul.


Program 2023:

 

Løvfaldstur – Lørdag d. 7. oktober kl. 10.45 – 14.30

Hestevognstur i dyrehaven med efterfølgende frokost i havbiologi-lokalet (Akvariet) på Taarbæk Skole.

Vi mødes kl. 10.45 udenfor Taarbæk Skole.

Pris: 200 kr. (betaling ved tilmelding)

Tilmelding til kirketjener Orla Jensen – tlf. 29 40 24 43

 


Juletur – Lørdag d. 9. december kl. 13.00 – 17.30

Vi tager på guidet bustur gennem København – vil vil bl.a. tage turen ned forbi det nye kvarter i Nordhavn, gennem centrum og helt ud på Reffen. Når vi er retur i Taarbæk serveres der gløgg og æbleskiver i Bindesbøll.

Der er gratis at deltage.

Information vedr. tilmelding bliver lagt op ca. 14 dage før arrangementet. Se også opslag i byen og på Facebook.

 


Løvfaldstur

Efteråret – den smukke, sanselige tid hvor løvet bliver rødt, gult og orange, hvor dyrene er i brunst og hvor luften er klar og sprød – der skal man i skoven. Så traditionen tro kører vi med hestevogn i Dyrehaven og efterfølgende er der frokost. Hold øje med opslag og tilmelding

Juletur 

December – vi besøger en seværdighed eller museum. Traditionen tro serveres gløgg og æbleskiver i Bindesbøll når vi er retur i Taarbæk. Hold øje med opslag og tilmelding


Kulturaften
 

Taarbæk Kulturcenter arrangerer fællesspisning og kulturaften den første onsdag i hver måned på skolen. Se nærmere på: www.taarbaek.dk/AQkalender.php?filter=1


Nytårsgudstjeneste
1. januar – kl. 16.00 

”Lær os at holde tal på vores dage, så vi får visdom i hjertet” sådan formulerede en gammel tænker det, og han tænkte ikke numerisk, at vi skulle tælle dagene, men snarere mærke os dem, så mening, fællesskab, glæde og meget andet bliver lagt ind i dagene vi får givet. Vi fejrer at 365 nye dage ligger foran os.

Salmer, musik, ord og fine klange vil fylde denne gudstjeneste.

Efterfølgende byder menighedsrådet på et glas med bobler og kransekage og vi kan ønske hinanden Godt Nyt år!

1. januar kl. 16.00