Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/taarbaek-kirke.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Arrangementer - Taarbæk Kirke

Arrangementer

Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.

Mon den har siddet dér siden 1864 da kirken blev bygget? Måske ikke, selvom det siges, at søheste i havet forelsker sig i den eneste ene og aldrig skifter partner. Et trofast lille dyr.
Den har siddet under kirsebærtræets lyserøde krone, med lysende grøn bøg i ryggen, i sol og regn og sne.

Den har set glade brudepar haste til kirken, mennesker tunge af sorg der langsomt gik op ad gruset, forældre der bar deres barn til dåb og slægten der fejrede det, de unge, smukke mennesker når de bliver konfirmeret, og så de mange kirkegængere der søndag efter søndag har passeret den.

Salon for tid og eksistens
Torsdag d. 28. september kl. 19:30 v/Forfatter Jens Andersen 

Arrangementer 2023

Det præger os mennesker, hvor vi kommer fra, hvem vi møder undervejs i livet og hvilke grundværdier der er vores.
Mennesker, rum og rammer påvirker sin, væren og valg.  Livsvidner har vi alle, men tænker vi over hvem de er? Eller hvordan de prægede vores liv? I denne sæson fortsætter vi med at invitere mennesker som fortæller om deres liv og dem og det der har inspireret til liv og måske også hvad der talte det imod.


Efterårets arrangementer 2023


Torsdag d. 28. september 2023

Jens Andersen - forfatter, foredragsholder

Tove Ditlevsen – set med nye øjne
v/Forfatter Jens Andersen

Den prisvindende og anerkendte biografi-forfatter Jens Andersen fortæller i sit underholdende foredrag om Tove Ditlevsen.

Tove Ditlevsen har de seneste år fået en ny storhedstid med international succes, og hendes litteratur var da også på mange måder forud for sin tid. Hun brugte sit eget liv – psykisk sygdom, misbrug og nederlag – nådesløst i sin litteratur. Og samtidig var hun en stor humorist, der brugte ironi og sarkasme som et våben i et forfatterskab, der var rigere og mere vidt forgrenet end de fleste aner.

Med udgangspunkt i sine nye, anmelderroste bog DITLEVSEN. EN tager Jens Andersen tilhørerne med ud i både kendte og ukendte dele af Tove Ditlevsens kunst. Med en række nye kilder – private breve, manuskripter, glemte digte og selvbiografiske avisskriverier – tegner han på halvanden time det hidtil mest nuancerede portræt af én af de største i dansk litteratur.

Jens Andersen er ph.d. i nordisk litteratur fra Københavns Universitet, og han har blandt andet modtaget Georg Brandes-prisen, Weekendens Litteraturpris, Søren Gyldendal-Prisen, Læsernes Bogpris og Blixen-prisen for sine mange bøger.

 


Torsdag d. 23. november 2023

Lotte Blicher Mørk Foredrag

På en måde skal vi dø
v/Hospitalspræst Lotte Mørk

Spørgsmålet er bare hvordan. For de fleste er det en angstprovokerende tanke, fordi døden er så fremmedartet og ukendt. Mange taler om døden som vor tids store tabu, fordi den konfronterer os med den ultimative magtesløshed. En magtesløshed, der er svær at kapere i en tid, hvor vi er vant til at have kontrol over tingene og til selv at kunne handle os ud af det meste – særligt på et hospital, der har til formål at helbrede mennesker.
I foredraget vil der blive reflekteret over disse temaer, samt hvad der sker for et menneske, når det bliver lagt ned – både i bogstavelig og overført forstand. Hvilke tanker og overvejelser gør man sig, når døden er tæt på? Og hvordan passer disse tanker ind i sundhedssystemet, der har fokus på at løse problemer? Døden er ikke et problem, vi kan løse – eller behandle os ud af. Døden er et vilkår, vi alle lever under.
Oplægget vil tage afsæt i bogen “På en måde skal vi dø”, min sjælesørgeriske praksis og eksempler fra den gæstebog, der ligger i Rigshospitalets Kirke.

Lotte Mørk er hospitalspræst med dybdegående budskaber om død, sorg og magtesløshed. Hun er blevet en stærk stemme i debatten om emner som sygdom, død, sorg og eksistentielle temaer som håb, mening, skyld, skam, kærlighed, ensomhed, angst og meget andet i velfærdssamfundet.

Livet kan ikke altid fikses og ordnes. Derfor sætter Lotte fokus på mødet mellem liv og død, livsmod og afmagt, glæde og sorg, der er uomgængelige vilkår i vores liv. Det er alle skilleveje og følelser, som vi kan møde ved sygdom, død og ensomhed. Midt i vores selvsikre, travle og kontrollerede hverdag vælger Lotte at få dig til at standse op og møde afmagten. Det kan vi nemlig godt tåle, mener Lotte. Vejen til lykke går ikke nødvendigvis gennem tidens selvhjælpsbudskaber, og et godt liv er ikke et quick fix af hurtige trin for trin-råd. Giv dig i stedet tid til fordybelse og ro i Lottes foredrag.

Med Lottes teoretiske baggrund som cand. theol. og nuværende job som hospitalspræst på Rigshospitalet har hun dannet grobund for at tage diskussionen om, hvordan vi moderne mennesker skal håndtere, at livet hører op før eller siden. I Lottes foredrag vil hun komme med tankevækkende og udfordrende ideer om døden og vores magtesløshed overfor netop dette.

Lotte er forfatter til bogen “På en måde skal vi dø” (2016), hvor hun også gør op med tabuet og konfronterer livets mange skyggesider.

 


Salon for tid og eksistens
2023 – Nyt år og tid til nye tanker om det at være menneske, hvordan vi bruger vores tid, sætter til af den, øser og fylder på.
Følgende torsdage i 2023 fra kl. 19.30 – 21.30 er der foredragsholdere der kommer og giver oplæg til debat i Taarbæk Kirke.

Undervejs vil der være en pause med frugt og vand, og derefter mulighed for spørgsmål og samtale.

 • Torsdag 23. februar
 • Torsdag 30. marts
 • Torsdag 28. september
 • Torsdag 23. november

 

I Salon for tid og eksistens ønsker vi at mødes for sammen at tænke over nogle af livets store spørgsmål:

 
Hvad er eksistens?
Er eksistens det samme som væren? Hvad vil det sige at være menneske? Hvor kommer vi fra – og hvad er livsvigtigt for os?
Skal det sanselige forstås med fornuft og følelse?
Er der en dybere mening med livet?
Har vi en sjæl og kan vi erfare den?
Hvad er tid – hvad gør den ved os – er tid lig med evighed eller er det evige noget der altid er der, uanset tid?
Er tid lig med bevægelse?
Er tid uafhængig af alt?
Læger tiden alle sår?
Hvad er bevidsthed og hvad er vi bevidste om?
 
Disse og mange flere spørgsmål – kun jeres fantasi sætter grænser – ønsker vi at drøfte. Udgangspunktet for samtalen er aftens foredragsholder så taler en times tid, så er der en kort pause og derefter er der mulighed til at stille spørgsmål, til at dele egne refleksioner over det hørte og livet i det hele taget eller til at lytte lidt mere……

Torsdage kl.19.30-21.30
Sted: Taarbæk Kirke

 


Guitar og bas – Jazz i topklasse
Onsdag den 11. oktober 19.30

Koncert med Per Gade/Peter Hansen Duo

Da Danmark d. 11. Marts 2020 blev lukket på grund af Coronakrisen og alle skulle blive hjemme og
begrænse deres omgangskreds, valgte guitarist, Per Gade og bassist Peter Hansen at ses og spille
sammen. Der blev øvet og indspillet løbende igennem de måneder krisen varede. Det er indtil nu blevet
et repertoire på omkring 40 numre, hvor af en del kan høres på youtube.
Repertoiret spænder meget vidt. Lige fra Carl Nielsen til jazzstandards, viser og til nyfortolkninger af
gamle danske og udenlandske rock- og popnumre af bla Gasolin, The Beatles og Burt Bacharach.

De to musikere er:
Per Gade – el-guitar- og akustisk guitar. Bla kendt fra DR-Bigband. Per er en af de mest benyttede
guitarister på den danske jazzscene. Han har bla spillet med Joe Henderson, Eliane Elias og Randy
Brecker. Han har turneret i store dele af verden med trommeslager ikonet, Billy Cobham. Høres tit
med Lauritsen/Gade/Frost.
Peter Hansen – el-bas og kontrabas. Elev er NHØP og har spillet med i en lang række sammenhænge.
Feks med pianist, Jørgen Emborg og med svenske jazzkoryfæer som Putte Wickmann og
Arne Domnéus. Har igennem tiden medvirket i et væld af teater, revy og shows. For tiden aktuel med
egen gruppe, Dreamcatcher 3.0.

https://www.youtube.com/watch?v=-pTh_kql7lY
https://www.youtube.com/watch?v=IFRAuLkxQ9s
https://www.youtube.com/watch?v=BnUPjq4CMeY


Babysalmesang efterår 2023
Tirsdage kl. 10:00 / Tilmelding kræves! kl. 10:00

Babysalmesang er folkekirkens svar på babyrytmik!

Tag din baby med til babysalmesang, og vær med til at give det en musikalsk start på livet i den unikke ramme, som Taarbæk kirke byder på med masser af musik, nærvær og poesi. Som forældre får I inspiration til at synge, danse og lege med jeres barn i en tryg og rolig ramme, så den musikalske og motoriske udvikling styrkes fra den spæde begyndelse af livet. Undervisningen er gratis.

**********************************************************

Babysalmesang i Taarbæk kirke efterår 2023 – Hold 3:

 • Tirsdag den 29. august kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 5. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 12. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 19. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 26. september kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 3. oktober kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 10. oktober kl. 10.00 – 10.30
 • Tirsdag den 24. oktober kl. 10.00 – 10.30

**********************************************************

Underviser: Klassisk sanger og musikpædagog Janne Solvang

Tilmelding: Sognepræst Charlotte Paaskesen – cpg@km.dk / 39630271

Babysalmesang er for alle der har børn mellem 3 og 12 måneder. I hver sæson foregår det over 8-16 gange og er gratis.

Vi mødes om tirsdagen fra 10:00 – 10:45 og det foregår i det smukke kirkerum. Det er Janne Solvang der underviser. Hun er uddannet klassisk sanger og musikpædagog og kender meget til salmer, sange, musik og leg for børn.

Det handler om:

 • At synge for dit barn
 • Synge sammen med andre forældre
 • Bevæge dig med dit barn og blive bevæget
 • Der vil være stille musik og muntre flyveture

Måske er det noget for jer, og I givet fald er I hjertelig velkomne!

Kontakt os gerne og hør hvornår der begynder et nyt hold.

Babysalmesang er gratis.

Tilmelding og oplysning om tider kan ske hos sognepræst Charlotte Paaskesen på mail cgp@km.dk eller telefon 39 63 02 71.


Kirkeklub
Tirsdage kl 11-14 eller 17-20 

Sæt kryds i kalenderen, og glæd jer til en masse, sjove, glade, tankevækkende og spændende arrangementer i Kirkeklubben. Der er byens sejlklub, der lægger lokaler til. De fleste af arrangementerne, vil foregå tirsdage fra 11.00-14.00 eller 17.00-20.00. Nærmere beskrivelse følger på kirkens hjemmeside eller i udhængsskabet ved skolen.

 

Til arrangementerne er der lidt at spise og mulighed for at købe drikkevarer.

Sted: Sejlklubbens lokaler, Taarbæk Havn

Tilmelding til Kirkeklubsarrangementerne kan ske til kirketjener Orla Jensen, tlf.: 29 40 24 43 / 39 63 52 81

 

Program for efterår 2023:

Efterårets datoer:

 • 12. september
 • 26. september
 • 10. oktober
 • 24. oktober
 • 7. november
 • 21. november
 • 5. december

 


Tirsdag d. 12. september kl. 11:00 – 14:00

”Jeg husker…” v/Grethe Halberg

Vi bærer alle vores fortælling med, om det sted vi blev født, voksede op og blev dannet som menneske, og om dem omkring os som var og er vores livsvidner.
Denne tirsdag kommer Grethe Halberg og fortæller om sin barndom, ungdom om det som dannede hende i Thy, om den frygtelige tid da tyskerne besatte Danmark og latter, dans og glæde som mødte hende 5 maj 1945 da befrielsen kom.   Grethe vil både læse højt af sine memoirer og fortælle fra sit liv og dermed får vi alle mulighed for at tænke tilbage, og trække tråde til livet i dag.

Tirsdag d. 26. september kl. 15:30 – 19:30

Biograf-tur til Reprise Teatret i Holte

Denne tirsdag skal vi i biografen og se filmen “Når befrielsen kommer”

Efter biografen spiser vi sammen på Restaurant lige ved siden af biografen.

Deltagerbetaling: 200 kr.

NB! Der er ingen fælles transport til biografen, så deltagerne skal transportere sig selv til Holte.


Tirsdag d. 10. oktober kl. 11:00 – 14:00

Foredrag om jøderne v/ Søren Verner Hansen og Kirsten Henriksen

Denne tirsdag kommer Søren Verner Hansen og Kisser og fortæller om jøderne – 80 året, flugt mv. og viser billeder fra lokalhistorisk arkiv.

Mere info følger…

 


Tirsdag d. 24. oktober kl. 11:00 – 14:00

Program under udarbejdelse… 

x


Tirsdag d. 7. november kl. 11:00 – 14:00

Program under udarbejdelse…   

x


Tirsdag d. 21. november kl. 11:00 – 14:00

Program under udarbejdelse…   

x


Tirsdag d. 5. december kl. 17:00 – 20:00

Program under udarbejdelse…   

x

 


Mini-konfirmand undervisning
Tirsdage fra 14 til 15.30 

Hvis du går i 3. klasse og vil lære noget om liv, mennesker og gud – så meld dig til mini-konfirmand eftermiddage!

Vi mødes 8 gange! 

Tirsdage fra 14.00-15.30

Datoer forår 2023:  17/1, 24/1, 31/1, 7/2, 21/2, 28/2, 7/3

Mini-konfirmand undervisning er for dig, der…

 • …vil du høre spændende fortællinger?
 • …vil du lære noget om liv, mennesker og Gud?
 • …vil du have det sjovt med dine kammerater?

 

Vi henter børnene på skolen kl. 14.00 og bringer dem tilbage igen kl. 15.30. 

Nogle af gangene foregår i kirken, andre gange på kirkegården, i Bindesbøll huset eller præstegården, hvor vi synger, hører nogle af de store fortællinger, der handler om hvad vil det sige at være menneske, hævn, skyld, tilgivelse, medlidenhed, hjælp, jalousi – og mange andre temaer kommer vi omkring i Biblens store fortællinger – der vil hver gang være knyttet forskellige kreative aktiviteter til.

Tilmelding foregår til Charlotte Paaskesen cgp@km.dk – eller telefon 24 24 23 00.

 

1


Babymotorik forår 2023
Tirsdag d. 28. februar 2023 K. 11.00

Inspiration til babymotorik 3-12 MDR

Workshop med babymotorisk konsulent Vibeke Winter – Tirsdag d. 28. februar 2023 kl. 11.00-12.00

Sted: Taarbæk kirke Edelslundsvej 10 2930 Klampenborg

Taarbæk kirke indbyder til babyformiddag med fysioterapeut Vibeke Winter, som til daglig arbejder hos Gentofte kommune med undervisning med motorisk træning af børn. Hun har igennem 32 år leget motorik med børn fra 0-6 år. Ét ud af 5 børn udvikler sig senere motorisk end andre børn. Børnene fejler ikke noget, men motorikken er umoden og de har brug for en masse motorisk leg.

Det er vigtigt med en god motorik, for at barnet nemt kan følge med i vuggestue, børnehave og i skolegården, når de andre børn går balance, hopper ned, slår kolbøtter og spiller fodbold. Kom og lær, hvordan du leger motorik, så dit barn helt naturligt gerne vil krybe og kravle. Vi skal rulle på bold, slå kolbøtter, køre i tummelumsk og svinge rundt.

Workshoppen er gratis for babyforældre tilknyttet babysalmesang i Taarbæk kirke samt andre interesserede nybagte forældre.

Tilmelding til sognepræst Charlotte Paaskesen på mail cgp@km.dk eller telefon 39 63 02 71.

Vibeke Winter babymotorik 2023 Flyer


Udflugter
 

Flere gange i løbet af året arrangeres der udflugter. Det er Ulla Willumsen fra menighedsrådet der gennem mange år, har arrangeret disse fine ture med fint indhold og tid til gode samtaler med hinanden undervejs. Der er en forårstur i maj, løvfaldsturen i oktober og endelig turen i december.

På turen i maj kører vi ud i det blå og der vil både være et kulturelt indslag, frokost og små oplevelser undervejs. I oktober hentes vi af kapervogne i Taarbæk by, og bliver så kørt rundt i Dyrehaven, ser på dyrelivet og skovens skønne farver og slutter af med frokost. I december går turen til en seværdighed i København og så er der æbleskiver og gløgg i Bindesbøll, og vi ønsker hinanden god jul.


Program 2023:

 

Løvfaldstur – Lørdag d. 7. oktober kl. 10.45 – 14.30

Hestevognstur i dyrehaven med efterfølgende frokost i havbiologi-lokalet på Taarbæk Skole.

Vi mødes kl. 10.45 udenfor Taarbæk Skole.

Pris: 200 kr. (betaling ved tilmelding)

Tilmelding til kirketjener Orla Jensen – tlf. 29 40 24 43

 


Juletur – Lørdag d. 9. december kl. 13.30 – 17.30

Vi tager på guidet bustur gennem København – vil vil bl.a. tage turen ned forbi det nye kvarter i Nordhavn, gennem centrum og helt ud på Reffen. Når vi er retur i Taarbæk serveres der gløgg og æbleskiver i Bindesbøll.

Der er gratis at deltage.

Information vedr. tilmelding bliver lagt op ca. 14 dage før arrangementet.

 


Løvfaldstur

Efteråret – den smukke, sanselige tid hvor løvet bliver rødt, gult og orange, hvor dyrene er i brunst og hvor luften er klar og sprød – der skal man i skoven. Så traditionen tro kører vi med hestevogn i Dyrehaven og efterfølgende er der frokost. Hold øje med opslag og tilmelding

Juletur 

December – vi besøger en seværdighed eller museum. Traditionen tro serveres gløgg og æbleskiver i Bindesbøll når vi er retur i Taarbæk. Hold øje med opslag og tilmelding


Kulturaften
 

Taarbæk Kulturcenter arrangerer fællesspisning og kulturaften den første onsdag i hver måned på skolen. Se nærmere på: www.taarbaek.dk/AQkalender.php?filter=1


Nytårsgudstjeneste
1. januar – kl. 16.00 

”Lær os at holde tal på vores dage, så vi får visdom i hjertet” sådan formulerede en gammel tænker det, og han tænkte ikke numerisk, at vi skulle tælle dagene, men snarere mærke os dem, så mening, fællesskab, glæde og meget andet bliver lagt ind i dagene vi får givet. Vi fejrer at 365 nye dage ligger foran os.

Salmer, musik, ord og fine klange vil fylde denne gudstjeneste.

Efterfølgende byder menighedsrådet på et glas med bobler og kransekage og vi kan ønske hinanden Godt Nyt år!

1. januar kl. 16.00