Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/taarbaek-kirke.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Dåb - Taarbæk Kirke

Kirkelige handlinger

Tro – Håb – Kærlighed står der skrevet på toppen af prædikestolen. Paulus ord fra 1 Korinterbrev 13,13 og hvor han fortsætter, at størst af dem er kærligheden.

Det tror jeg, mange vil sige ja til, og vi gør vores bedste for at leve med og ud fra kærligheden. Vi håber, og tror og drømmer dristigt, og erfarer også, at det ikke er altid, at den kan holde, og at noget kan gå i stykker, fordi vi er uopmærksomme, “kører på frihjul” eller at vi ikke i tide får spurgt os selv, hvordan vi kan være medarbejdere på den andens glæde.

Kærligheden som Paulus taler om, er Guds kærlighed til os. Den var så stor, at han sendte sin søn for at puste livskraft og mod ind i os – og mærke, at selv når vi ikke magter at elske og ære, så er der en der spænder “sit himmelsejl” ud under os. Det gør, at vi kan tro, at der stadig er mere at sige – om os, om livet med hinanden og om kærligheden.

Dåb

Dåben er forudsætningen for at være medlem af folkekirken. Den kan enten foretages som barnedåb eller voksendåb. Den finder sted ved gudstjenester (dog ikke juleaften). Dåben er placeret i begyndelsen af gudstjenesten. Vi holder også dåbsgudstjeneste den 2 lørdag i måneden kl. 11:00 og den varer ca. 30 minutter.

Dåben aftales med sognepræsten. Er der tvivl om, hvorvidt man har ret til at give barnet de navne, der ønskes, bør man i god tid få undersøgt sagen.

I god tid inden dåben skal barnets fulde navn og adresse samt postnumre på 3-5 faddere gives til præsten. Inden dåben inviteres der til dåbssamtale hos præsten. Hvis et nyfødt barn ikke døbes inden 6 måneder, skal det navngives.

 

Drop In-Dåb 2021

Der inviteres til fælles Drop In-dåb for kirkerne i Lyngby-Taarbæk, Fredag d. 1. oktober kl. 16:00 – 20:00 i Virum Kirke.

Husk billed-Id

Plakat_dropindåb2021