Arrangementer

Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.

Mon den har siddet dér siden 1864 da kirken blev bygget? Måske ikke, selvom det siges, at søheste i havet forelsker sig i den eneste ene og aldrig skifter partner. Et trofast lille dyr.
Den har siddet under kirsebærtræets lyserøde krone, med lysende grøn bøg i ryggen, i sol og regn og sne.

Den har set glade brudepar haste til kirken, mennesker tunge af sorg der langsomt gik op ad gruset, forældre der bar deres barn til dåb og slægten der fejrede det, de unge, smukke mennesker når de bliver konfirmeret, og så de mange kirkegængere der søndag efter søndag har passeret den.

Koncert med De Nordiske Spillemænd

Dato: 21. feb. 2019
Kl. 19.30

De Nordiske Spillemænd blev dannet i 1973. Ensemblet har optrådt overalt i Danmark med koncerter så forskellige steder som Tivoli, musikforeninger, forsamlingshuse og i kirker og har i mere end 40 år stået for de traditionsrige nytårskoncerter på Louisiana-museet i Nordsjælland. Ensemblet har endvidere turneret vidt omkring, fra Grønland, Færøerne, Norge – Sverige i nord, Canada og USA i vest – Tjekkiet og Indien i Øst.

Ensemblets repertoire består hovedsageligt af folkemusik fra hele Norden, men omfatter også sange og danse fra de lande, hvori gruppen har turneret. Medlemmerne af De Nordiske Spillemænd står selv for arrangementerne. Foruden de legende hopsaer og polkaer med deres lette tonesprog, er der også vægtige viser og melodier i De Nordiske Spillemænds personlige stil. Denne stil er fremkommet ved at lytte til folkemusikkens traditionelle spillemåde og kombinere den med medlemmernes klassiske baggrund.

Udover det traditionelle folkemusikrepertoire har De Nordiske Spillemænd også fremført kompositionsmusik inden for det folkloristiske tonesprog, og flere danske komponister har komponeret specielt til ensemblet.

Ved en reorganisering i 2017 består ensemblet nu af violinisterne Boris Samsing og Mikkel Futtrup, bratschisten Malte Bjerkø, guitaristen, komponisten og sangeren Hans Dal samt bassisten Johnny Sølvberg.

Som konferencier optræder Hans Dal, der de sidste par år er blevet kendt og populær gennem alle genudsendelser af julekalenderen ”Nissebanden”, som han i 1984 komponerede alle sangene til.

Fri entré