Warning: "continue" targeting switch is equivalent to "break". Did you mean to use "continue 2"? in /var/www/taarbaek-kirke.dk/public_html/wp-includes/pomo/plural-forms.php on line 210
Salon for tid og eksistens. - Taarbæk Kirke

Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.

Salon for tid og eksistens.

Dato: Torsdage kl 1930

Salon for tid og eksistens 2020
I Salon for tid og eksistens ønsker vi at mødes for sammen at tænke over nogle af livets store spørgsmål:

Hvad er eksistens?
Er eksistens det samme som væren? Hvad vil det sige at være menneske? Hvor kommer vi fra – og hvad er livsvigtigt for os?
Skal det sanselige forstås med fornuft og følelse?
Er der en dybere mening med livet?
Har vi en sjæl og kan vi erfare den?
Hvad er tid – hvad gør den ved os – er tid lig med evighed eller er det evige noget der altid er der, uanset tid?
Er tid lig med bevægelse?
Er tid uafhængig af alt?
Læger tiden alle sår?
Hvad er bevidsthed og hvad er vi bevidste om?

Disse og mange flere spørgsmål – kun jeres fantasi sætter grænser – ønsker vi at drøfte. Udgangspunktet for samtalen er aftens foredragsholder så taler en times tid, så er der en kort pause og derefter er der mulighed til at stille spørgsmål, til at dele egne refleksioner over det hørte og livet i det hele taget eller til at lytte lidt mere……
  ********************************************************************************************

Udskudt til 2021!!!!!!!
Torsdag den 24. september kl. 19.30-21.30 i Taarbæk Kirke.  Udskudt til 2021!!!!!!!
Karsten Philip og Josephine Philip kommer denne aften.
I oktober 2019 fortalte Thomas Kluge historien om, hvordan han blev afvist af Kunstakademiet og dog blev en stor kunstner men at afvisningen stadig er svær at glemme og få ud af sindet.
Den 24 september fortæller Karsten Philip om hvordan det var at blive afvist af Det Kgl. Teaters Elevskole, at vælge en anden vej og leve godt dermed og om hvordan det så alligevel blev til en forestilling på det Kgl. Teater.
Han har taget sin datter, sangerinden Josephine Philip med. Hun vil med sang illustrere sin fars univers fra tiden omkring hans forsøg på at gennemføre sine kunstneriske drømme. Carl Ulrik Munk- Andersen, vores fine organist, vil akkompagnere Josephine.

Arrangementet er udsat!
Moderniteten – i kritisk dialog med kristendom.
Preben Brock  kommer denne aften og fortæller om  moderniteten som er en tænkemåde der inspirerer til fornuft, humanisme, videnskab, individuel kritisk holdning, religionskritik og til grundlæggende etiske værdier som fx respekt for menneskets værdighed. Men moderniteten risikerer også at kamme over, så fornuft stivner til skyklapper, selvstændighed bliver til selvkredsen, og kritik af pligt ender med uforpligtethed. Ligesom fokus på eget ansvar kan føre til negligering af alt det, som er os givet. Foredraget giver med aktuelle eksempler en indføring i moderniteten og lægger op til diskussion – bl.a. på hvilken måde modernitetens tænkemåde kan – og ikke kan – forenes med kristendom.
Torsdag 22 oktober kl.19.30-21.30
Lider vi af åndelig og værdimæssig fattigdom?
Bertel Harder kommer denne aften og stiller spørgsmål til det som måske ikke kan måles og vejes men som i høj grad kan mærkes.  Vi er som samfund blevet rigere på et hav af områder men hvordan går det med åndeligheden og har kender vi vores grundværdier og lever vi efter dem? Dette vil aftens foredragsholder kommer omkring på vanlig klog og engageret måde og uden tvivl med glimt i øjet og skarpt blik på tiden.
Torsdag 19 november kl.19.30-21.30
Program følger