Søhesten er placeret i en lille runding på kirkegården, hvor man kan sidde på en bænk og se på kirkestien. En lille fontæne som får mig til at tænke på ordene i Johannes evangeliet (7,38) “Fra hans indre skal der rinde strømme af levende vand”.

Salon for tid og eksistens

Dato: 28. november
Kl. kl. 19.30

KUNSTEN SOM TOLKNING AF EKSISTENSEN

Torsdag 28 november kl. 19.30 i Taarbæk kirke kommer Christian Gether og holder foredrag og oplæg til samtale om eksistensen.

Når billedkunstnerne har villet udtrykke deres forundring over eksistensen har de til alle tider anvendt menneskekroppen som motiv. Menneskekroppen er blevet anvendt som symbol på de forskellige epokers (antikken, middelalderen, renæssancen etc.) eksistentielle tilstande  og idealer, og derfor består kunsthistorien af en lang række forskellige måder at skildre menneskekroppen på.

Foredraget vil vise eksempler på menneskeskildringer fra antikken til vore dage – fra Myrons idealiserende menneskefremstilling i  ’Discoskasteren’ over middelalderens skildringer af den sejrende og den lidende Kristus og Leonardo da Vincis ’Vitruviske mand’, som centrum for eksistensen, til Andy Warhols skildring af  ’ Elvis Presley’, som udtryk for popkulturens dyrkelse af overfladen.

Kom og hør kunsthistoriker, mag.art Christian Gether, som i mange år har været med til at gøre danske kunst kendt i udlandet, og gennem sit virke som direktør for Arken – museum for moderne kunst har lært os herhjemme om kunst fra andre lande altid med det for øje, at give mennesker nye tanker med hjem.