Præster ved Taarbæk Kirke:

Thorkild Grosbøll

Sognepræst Thorkild Grosbøll, født 27. februar 1948 i Støvring, han blev cand. theol. i 1975 ved Københavns Universitet. Grosbøll har været sømandspræst i Lissabon og sognepræst ved Davidskirken i København. I juni 1991 blev han ansat som sognepræst i Taarbæk Sogn i Kongens Lyngby Provsti. I 2003 udgav Grosbøll en bog, og gav nogle avisinterviews, der blev udlagt som, at han var præsten der ikke troede på gud. Det medførte, at biskop Liselotte Rebel suspenderede ham fra hans embede, men Taarbæks borgere og menighedsråd gik i aktion for at beholde Grosbøll som sognepræst, og efter næsten to års tovtrækkeri blev Grosbøll genindsat i embedet, hvor han virkede frem til 2008.

forrige / næste / tilbage til oversigten