TAARBÆK KIRKES HISTORIE - i korte træk - del I:

Taarbæk kirke blev indviet i skæbneåret 1864. Det var en gammel drøm, der omsider gik i opfyldelse. Men først i midten af århundredet, da fiskerlejet Taarbæk blev en kurby, blev det økonomisk realisabelt. Kirken blev indviet som skovkapel under Kgs. Lyngby. Først i 1907 blev sognet selvstændigt. To år tidligere var kirkegården blevet indviet.

Det var finansmanden C.F. Tietgen, der gjorde sin indflydelse gældende, og det var også i høj grad ham, der pungede ud. Han var stærkt knyttet til det grundtvigske, og det samme var sognepræsten i Lyngby, Peter Rørdam, der blev kirkens første præst frem til sin død i 1883. Han efterfulgtes af sin brodersøn H.F. Rørdam, der døde i 1906.

Videre til del II