Kirken - Præsten og kirkekontor - Organist - Kirketjener - Kirkegårdskontor
Lyngby Kirke - Provsti - Helsingør Stift

Lyngby Kirke:

I Taarbæk sogn fungerer sognepræsten også som kordegn og kirkekontor. I ferier er det dog kirkekontoret i Lyngby, der administrerer sognet:

Kirkekontoret i Lyngby
Lyngby Kirkestræde 10 A
2800 Lyngby

Åbent mandag til fredag 9:00-13:00, torsdag tillige 16:00 - 18:00.
sogn.dk/kongenslyngby/praest_kirkekontor

Lutherrosen kan man se, når man sidder i logen i Taarbæk kirke. Martin Luther brugte den som segl i 1517, og har selv beskrevet den i et af sine breve.

Korset i midten af rosen er sort, for død og mørke. Vi kender sorgen og savnet, når vi mister et menneske, som vi elsker eller kendte og holdt af. Det smukke er, at korset står ikke alene, det er nænsomt omkranset af farver.

Rosen er hvid, og ikke rød, som man måske kunne tænke. Den er symbol på den evangeliske kirke. Luther valgte farven hvid, for at pege på, at troen giver glæde, trøst og fred. Hvid er også åndens farve, farven for engle og små englefjer, der minder om, at der er mere at sige, når livet her slutter.

Rosen bruges ofte som symbol for Kristus ­ tænk bare på salmerne "En rose så jeg skyde", "Den yndigste rose er funden" ­ og Grundtvigs malende billede af "rosenkrans om kors at vinde" i "Hil dig Frelser og Forsoner".